NOUTATI

 • Salonului ofertelor educaţionale

  11 May, 2015

  Concluzii la o nouă ediţie de succes a „Salonului ofertelor educaţionale”

  Cea de-a XII-a ediţie a Salonului ofertelor educaţionale organizat ieri, 8 mai 2015, în Sala Paşilor Pierduţi a Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi s-a bucurat de vizita a peste 1500 de elevi ai clasei a VIII-a care au avut ocazia să îi consulte direct pe reprezentanţii celor 33 de licee prezente, pentru a-şi forma o imagine corectă privind traseul educaţional ulterior ciclului gimnazial. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi, în ambianţa deosebită creată de ABPlus Events.  

  La deschiderea evenimentului au participat Inspectorul Şcolar General al ISJ Iaşi, prof. dr. Camelia Gavrilă, Inspectorul Şcolar General Adjunct al ISJ Iaşi, prof. dr. Claudia Tanase, prof. Manuela Vlasie, director al CJRAE Iaşi. De asemenea, la festivitatea de deschidere a participat Prorectorul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, prof. univ. dr. Carmen Creţu, care a subliniat în discursul său că opţiunea pentru anii de liceu reverberează în traseul universitar al absolvenţilor. Momentul artistic al evenimentului a fost asigurat de elevii de la Colegiul de Arta „Octav Băncilă” din Iași si de la Palatul Copiilor din Iași.

  Standurile amenajate de şcoli le-au oferit elevilor oportunitatea de a se familiariza cu reuşitele şi cu atmosfera spaţiului liceal, cu reuşitele şi cu produsele acestora, determinând o alegere personală, alături de consilierea profesorilor diriginţi. Prin calitatea prezentării ofertei s-au remarcat Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Liceul de Informatică „Grigore Moisil”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” şi Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări.